Ju do të gjeni punën tuaj

Puna juaj e re në 5 hapa!

Ne shpresojmë t’ju shoqërojmë në udhëtimin tuaj për në Gjermani)

Slide Are you still in training or do you already have work experience? Our clients of nursing and geriatric nursing are constantly looking for qualified specialists. We are looking forward to meeting you!

Step 1: Find a new job

Slide You will need a lot of documents for your new job in a foreign country. We support you right from the start with the translation, certification and recognition of your documents and take care of all the documents necessary for entry and work. In this way, you can fully concentrate on your language training.

Step 2: Administration

Slide To be successful and happy in your new job, you need to master the local language. Our language program, specially developed for your needs, gives you exactly the language skills you need for your new job. Do you already have language skills? Great! Our language teachers will evaluate your language level and support you in expanding your knowledge in a goal-oriented manner. This is how we prepare you optimally.

Step 3: Language

Slide Professional requirements differ from country to country. We support you in the acquisition of any skills you may lack and prepare you for all necessary exams.

Step 4: Recognition

Slide The work begins. We are far from over. For another 12 months, we will be at your side with advice and deed, supporting you in your native language to integrate at your new workplace and place of residence.

Step 5: Onboarding & integration

Valentina

Since i’ve already had german level B1, i’ve had an interview within 3 weeks after joining the program. I’ve also had a preperation course, which lasted two weeks. Only 2 hours after the interview the Staffus team told me that the company has chosen me.

CANDIDATE OF STAFFUS

Lazar

I’ve only good things to say about the job you’ve found for me. I’m happy with the people who welcomed me and I’m glad that there were always someone there for me whenever i needed them.

CANDIDATE OF STAFFUS

Vinko

There is one thing i really want to recommend to you: if someone like me at the age of 50 can do the whole process, im assure you that everyone can! I‘m looking forward to my future collaboration with Staffus while facing new challenges

CANDIDATE OF STAFFUS

A keni ndonje pyetje? Ne i kemi përgjigjet!

I gjithë procesi zgjat rreth një vit (9 muaj kurs gjermanisht dhe rreth 3 muaj për vizën dhe lejen e punës).

Isshtë plotësisht falas, ne i mbulojmë T ALL GJITHA shpenzimet derisa të filloni të merrni çekun tuaj në Gjermani, por ju duhet të sillni të gjitha dokumentet e kërkuara jo më vonë se 6 javë pas nënshkrimit të marrëveshjes.

Po, ju mund të aplikoni ndërsa jeni ende në vitin e fundit të shkollës tuaj mjekësore ose gjatë kryerjes së praktikës. Sidoqoftë, është e rëndësishme të mbaroni provimin e shtetit deri në kohën kur jeni gati të jepni provimin e gjuhës gjermane për vizën tuaj.

Kur hyni në programin tonë si kandidati ynë i ri, ju duhet të dërgoni diplomën tuaj (ose një provë se jeni akoma duke ndjekur një shkollë mjekësore) dhe CV-në tuaj.

Kolegu ynë do t’ju ofrojë listën e dokumenteve të nevojshme për procesin e njohjes së diplomës. Nëse ndonjë send është i paqartë, ne do të sigurohemi që t’ju japim një këshillë të duhur dhe të shpjegojmë hapat e mëtejshëm.

Po, plotësimi i dokumentacionit tuaj në kohë ka një rëndësi të madhe, kështu që ne sigurohemi që të gjitha dokumentet nga kandidatët tanë t’i dërgohen një përkthyesi të BE-së.

Sapo të regjistroheni zyrtarisht në programin tonë, ne menjëherë ju planifikojmë për grupin e parë të disponueshëm A1. Në rast se zotëroni tashmë disa njohuri të gjuhës gjermane, mësuesit tanë do të përcaktojnë nëse jeni në gjendje të filloni klasat menjëherë me një nga grupet tona ekzistuese.

Po, ne do t’ju furnizojmë me të gjitha materialet e nevojshme për secilin nivel.

Kohëzgjatja e niveleve të ulëta (A1 & A2) zgjat 6 javë secila. Secili nga nivelet e përparuara (B1 & B1) zgjat 9 javë. Leksionet zgjasin 8 javë për të përfunduar dhe pas kësaj ka një javë përgatitje për provimin.

Për të marrë vizën e punës kërkohet të keni një vërtetim që njohuria juaj e gjuhës gjermane është të paktën në nivelin B1. Për më tepër, meqenëse do të punoni për punëdhënësin gjerman, do të duhet të përdorni gjuhën çdo ditë. Dituria juaj sa më e përparuar është

aq më lehtë do të integroheni në mjedisin e ri të punës dhe të jetesës.

Bëhuni pjesë e komunitetit Staffus

Përmes platformës Staffus, ju do të merrni kontakt me shumë kandidatë nga e gjithë bota, për të cilët tashmë kemi gjetur me sukses një punëdhënës të ri ose që aktualisht po kërkojnë një punë të re.

Si mund të ndihmojmë?

A keni ndonjë pyetje ose sugjerim, apo keni nevojë për mbështetje të drejtpërdrejtë? Ne shpresojmë të dëgjojmë nga ju!