Вистинските професионалци  Ве чекаат тука!

Вашите нови квалификувани работници во 5 чекори!

Со нетрпение очекуваме да  Ве придржуваме на Вашето патување во Германија

Slide Ние ги бараме вистинските стручни лица за Вас - од целиот свет. Откако ќе ги провериме нивните квалификации, ќе се состанете со кандидатите виртуелно или лично.

Чекор 1: Регрутирањеe

Slide

Чекор 2: Aдминистрациja

Ние ќе Ве поддржиме во подготовката на договорот за работа, а исто така ќе се погрижиме за визата и работната дозвола за Вашиот нов вработен. Покрај тоа, ние ќе се погрижиме пристигнувањето и влезот, вклучително и сите формалности, да поминат во најдобар ред.
Slide Со нашата специјално развиена програма за јазици обезбедуваме Вашите нови вработени да ги имаат токму оние јазични вештини кои се потребни за почеток на работата.

Чекор 3: Jазик

Slide Ние уште во матичната земја ги подготвуваме Вашите вработени за соодветните тестови за професионално признавање и гарантираме дека се исполнети сите бирократски барања.

Чекор 4: Признавањe

Slide Кога Вашите нови вработени ќе почнат да работат, ние ги поддржуваме со нашите стручни лица уште 12 месеци, за да се прилагодат во своето ново опкружување. Доколку сакате можеме да Ви помогнеме и во пронаоѓањето на сместување.

Чекор 5: Социјализација и прилагодување

Валентина Тешиќ слака

Валентинa

Бидејќи веќе имав Б1 ниво на познавање на германскиот јазик, го направив интервјуто во рок од 3 недели по влегувањето во програмата. Имав и подготвителен курс кој траеше две недели. Само два часа по разговорот, тимот на Staffus ме извести дека болницата ме избрала мене.

КАНДИДАТ НА СТТАФУС

Лазар Стаменковиќ_ Фото

Лазар

За работата што ми ја најдовте можам да кажам само добри работи. Задоволен сум од луѓето кои ме пречекаа и драго ми е што секогаш кога ми требаше имаше некој за мене.

КАНДИДАТ НА СТТАФУС

Винко-С

Винкo

Сакам да ви кажам само дека: ако некој како мене на 50 години може да го помине целиот процес, ве уверувам дека секој може да го стори тоа! Се радувам на својата идна соработка со компанијата Staffus додека се соочувам со новите предизвици.

КАНДИДАТ НА СТАТФУС

Дали имате какви било прашања? Ние имаме одговори!

Вашите идни вработени ги регрутираме од многу различни земји во светот, како што се земјите од Западен Балкан (Албанија, Косово, Република Северна Македонија, Србија), од Јордан, Мароко, Мексико, Филипини или Турција.

Сите негователи кои ги ангажираме завршиле некој вид на обука или студии кои се признаени во Германија. Ги испитуваме сите квалификации пред да Ве претставиме на потенцијалните вработени.

што ги ангажиратеНа нашите курсеви по јазик, ги учиме нашите студенти до ниво Б2 на германски јазик. Особено внимание посветуваме на фактот Вашите идни вработени да бидат запознаени со професионалната терминологија од областа на негата.

Периодот помеѓу регрутирањето и почетокот на работата обично не трае подолго од 14 месеци. Овој процес може да трае и пократко, во зависност од напредокот на учењето на јазикот на негователот. Подготвени сме да Ви помогнеме во изработка на стратешкиот план за вработување како би можеле на подолг временски период да ги покриете Вашите кадровски потреби.

Ние сме Ваш компетентен партнер кога се работи за составување на договорната документација. Ви објаснуваме точно кој вид на документација Ви е потребна и на што  треба да посветите посебно внимание.

Со задоволство ќе се погрижиме за сите прашања во врска со Вашата работна дозвола и дозволата за престој. Ние ја подготвуваме потребната документација и детално објаснуваме кои документи како работодавач сте задолжени да ги издадете. Исто така, можеме да преземеме обврска да ги контактираме надлежните органи во Ваше име.

За да може стручниот персонал да биде признаен во Германија, можеби ќе бидат потребни некои мерки на прилагодување. Избраните негователи ги подготвуваме за полагање на тест за знаење во нивната земја и организираме тест за знаење или курс по мерка во Германија.

Подготвени сме да Ви помогнеме да најдете соодветно сместување за новите вработени. На тој начин не треба да се грижите за барањето на сместување или за изработка на договор за закуп.

Во Ваше име ги обезбедуваме сите задачи, од регрутирање до подучување на германскиот јазик, па се до бирократските активности кои се неопходни за признавање на обуката и за добивање на работна дозвола и на дозвола за престој. Сепак, тоа не е сè: ние се грижиме за Вашите нови вработени во текот на првите дванаесет месеци од започнувањето со работа со цел да обезбедиме непречено вклопување.

Како можеме да Ви помогнеме?

Дали имате прашања или предлози или Ви е потребна директна поддршка? Со нетрпение очекуваме да Ве слушнеме!

увид во персоналот

Aborempo remoditio blandel ibusda dolendae voluptas quissit, ad eate voluptatur sum re nis sit, im quo ius, se mos ese il ipicae nonsequiam aut officiaecab idente velisquatur as untium hit eos denis dolorum doluptassi volent velitioris incisate ilupito ilor

Како можеме да Ви помогнеме?

Дали имате прашања или предлози или Ви е потребна директна поддршка? Со нетрпение очекуваме да Ве слушнеме!