Заедно ќе ја најдеме Вашата работа од соништата

Вашата нова работа во 5 чекори

Со нетрпение очекуваме да Ве придружуваме на Вашето патување во Германија

Slide Дали сè уште се обучувате или веќе имате работно искуство? Нашите клиенти во областа на негата и геријатриската нега постојано бараат квалификувни стручни лица. Со нетрпение ја очекуваме средбата со Вас!

Чекор 1: Пронајдете нова работа

Slide За новото работно место во странска земја ќе Ви бидат потребни многу документи. Од самиот почеток Ви обезбедуваме поддршка во поглед на превод, заверка и признавање на Вашите документи и ние се грижиме за сите документи неопходни за влез и работа. На тој начин Вие можете целосно да се фокусирате на учење на јазикот.

Чекор 2: Aдминистрациja

Slide За да бидете успешни и задоволни на новата работа, морате да го совладате локалниот јазик. Нашата програма за јазици, специјално развиена за Вашите потреби, Ви ги обезбедува точно оние јазични вештини што Ви се потребни за новото работно место. Дали веќе имате јазични вештини? Одлично! Нашите професори ќе Ве тестираат и оценат Вашето ниво на знаење и ќе Ве поддржат во ширењето на Вашето знаење на целно ориентиран начин. На овој начин оптимално Ве подготвуваме.

Чекор 3: Jазик

Slide Професионалните барања се разликуваат од земја до земја. Ве поддржуваме во стекнување на какви било вештини што може да Ви недостасуваат и Ве подготвуваме за сите потребни испити.

Чекор 4: Признавањe

Slide Почнува работата. Далеку сме од крајот. Во текот на следните 12 месеци ќе бидеме со Вас и со совети и со поддршка, ќе Ве поддржиме на Вашиот мајчин јазик за да се прилагодите на новото работно место и на местото на живеење.

Чекор 5: Социјализација и прилагодување

Валентинa

Бидејќи веќе имав Б1 ниво на познавање на германскиот јазик, го направив интервјуто во рок од 3 недели по влегувањето во програмата. Имав и подготвителен курс кој траеше две недели. Само два часа по разговорот, тимот на Staffus ме извести дека болницата ме избрала мене.

КАНДИДАТ НА STAFFUS

Лазар

За работата што ми ја најдовте можам да кажам само добри работи. Задоволен сум од луѓето кои ме пречекаа и драго ми е што секогаш кога ми требаше имаше некој за мене.

КАНДИДАТ НА STAFFUS

Винкo

Сакам да ви кажам само дека: ако некој како мене на 50 години може да го помине целиот процес, ве уверувам дека секој може да го стори тоа! Се радувам на својата идна соработка со компанијата Staffus додека се соочувам со новите предизвици.

КАНДИДАТ НА STAFFUS

Дали имате какви било прашања? Ние имаме одговори!

Целиот процес трае околу една година (9 месеци курс по германски и околу 3 месеци за виза со работна дозвола)

Целосно е бесплатен, ние ги покриваме СИТЕ трошоци додека не почнете да ја примате својата плата во Германија, но мора да ги соберете сите потребни документи најдоцна 6 недели по потпишувањето на договорот.

Да, можете да се пријавите додека сте на последната година на медицинскиот факултет или додека сте на приправнички стаж. Меѓутоа, важно е да го положите државниот испит додека не бидете подготвени да го полагате испитот по германски јазик за виза.

Кога ќе влезете во нашата програма како наш нов кандидат, би требало да испратите диплома (или доказ дека сè уште сте на школување) и работна биографија.

Нашитеколеги ќе Ви достават список со потребни документи за процесот на признавање на дипломата. Доколку нешто не Ви е јасно, ќе се погрижиме да Ви дадеме соодветен совет и да Ви ги објасниме следните чекори.

Да, навременото комплетирање на Вашата документација е од голема важност, затоа се грижиме сите документи на нашите кандидати да бидат испратени кај преведувач од ЕУ.

Откако официјално ќе се вклучите во нашата програма, веднаш Ве планираме за првата достапна група А1. Во случај веќе да имате некое познавање на германскиот јазик, нашите професори ќе утврдат дали можете веднаш да започнете со настава со некоја од нашите постојни групи.

Дa, ќе ги обезбедиме сите потребни материјали за секое ниво.

Времетраењето на пониските нивоа (А1 и А2) е 6 недели. Секое од напредните нивоа (Б1 и Б1) трае 9 недели. Предавањата траат 8 недели, а потоа следи една недела подготовки за испит.

а добивање на работна виза потребно е да имате потврда дека Вашето познавање на германскиот јазик е најмалку на ниво Б1. понатаму, со оглед на тоа дека ќе работите за германски работодавач, ќе морате секојдневно да го користите јазикот. Колку е знаењето понапредно, толку полесно ќе се вклопите во новата работна и животна средина.

Станете дел од Staffus заедницата

Преку платформата Staffus ќе стапите во контакт со многу кандидати од целиот свет, за кои веќе успешно сме нашле нов работодавач или кои во моментов бараат нова работа.

Како можеме да Ви помогнеме?

Дали имате прашања или предлози или Ви е потребна директна поддршка? Со нетрпение очекуваме да Ве слушнеме!