We care
for people who care
Ние се грижиме медицинскиот персонал и работодавачите сигурно да се спојат.

Кандидат

Дали работите во областа нега на стари лица и дали барате нова работа?

Работодавач

Дали барате квалификувани експерти во областа нега и нега на стари лица?

Вашето патување со нас во Германија

Во 5 чекори обезбедуваме квалификуваните стручни лица и отворените работни места сигурно да се совпаѓаат

Чекор 1: Пронајдете нова работа

Наоѓаме професионалци од целиот свет за кои негата не е само работа. Ги водиме индивидуално, во 5 чекори, на новото работно место и ги следиме сè додека успешно не се вклопат во земјата домаќин.

Чекор 2: Aдминистрациja

Запознаени сме со бирократските пречки и знаеме како успешно да ги надминеме. Ние водиме сметка за сите формалности, од признавање на професионалните квалификации до отворањето на сметка во банка.

Чекор 3: Jазик

Познавањето на локалниот јазик е клучно за квалитетот на негата и основен предуслов за успешна интеграција во земјата домаќин. Овој предуслов го исполнуваме во нашите училишта за странски јазици.

Чекор 4: Признавањe

Признавањето на странска професионална квалификација во земјата домаќин честопати бара полагање на испити. Ние ги подготвуваме нашите кандидати специјално за овој испит и им помагаме во формалностите.

Чекор 5: Социјализација и прилагодување

Почнува работата. Далеку сме од крајот. Во текот на следните 12 месеци на нашите кандидати им даваме совети и поддршка, а нашиот тим на локален јазик им помага да се прилагодат на новото работно место и на местото на живеење.

Малку за нас

Активни сме за Вас ширум светот.

Ние се грижиме сигурно да се спојат квалификуваните стручни лица и отворените работни места. Работиме со партнери низ целиот свет. Сигурно, транспарентно и чесно – тоа е она што е важно за нас. Почитувањето на нашите кандидати, клиенти и партнери ги прави нашите вработувања успешни.

Во моментов во нашата програма за обука има повеќе од 500 стручни лица.

7 добри причини за работа со компанијата Staffus

Валентинa

Бидејќи веќе имав Б1 ниво на познавање на германскиот јазик, го направив интервјуто во рок од 3 недели по влегувањето во програмата. Имав и подготвителен курс кој траеше две недели. Само два часа по разговорот, тимот на Staffus ме извести дека болницата ме избрала мене.

КАНДИДАТ НА STAFFUS

Лазар

За работата што ми ја најдовте можам да кажам само добри работи. Задоволен сум од луѓето кои ме пречекаа и драго ми е што секогаш кога ми требаше имаше некој за мене.

КАНДИДАТ НА STAFFUS

Винкo

Сакам да ви кажам само дека: ако некој како мене на 50 години може да го помине целиот процес, ве уверувам дека секој може да го стори тоа! Се радувам на својата идна соработка со компанијата Staffus додека се соочувам со новите предизвици.

КАНДИДАТ НА STAFFUS

Како можеме да Ви помогнеме?

Дали имате прашања или предлози или Ви е потребна директна поддршка? Со нетрпение очекуваме да Ве слушнеме!